logo teljes


"A rossz minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsonyabb ár miatt érzett rövidke öröm!"

"Higgyék el, egy tisztességes műhely megbontás előtt soha nem tud hitelt érdemlő árajánlatot adni."

7 tanács, hogy te is merj autót vezetni!

dump stupid thingsVan jogsid, de nem mersz vezetni? Vágyakozva nézed a könnyedén suhanó autókat, míg te a tömött buszon zötykölődsz? Adok néhány tippet, hogy válhat élménnyé az autóvezetés!

Talán ismerős a szitu: még a középiskolai évek alatt megszerezted a jogosítványt, de a szüleid nem adták oda a kocsit, saját négykerekűre nem tellett, a tudásod pedig idővel megkopott. Egyszer viszont elérkezik az idő, amikor megengedhetnél magadnak egy saját járgányt, esetleg van is a családban, és jó lenne a munkába járást, a nagybevásárlást vagy a gyerekek szállítását önállóan megoldani.

Ekkor szembesülsz azzal, hogy nem mersz beülni a volán mögé! Magam is végigjártam ezt az utat, nekem 13 éven át porosodott a jogsim a fiókban. Közben négy oktatót is végigjártam, vettem gyakorlóórákat, de hiába. Végül kidolgoztam a saját módszeremet, ma már akárhova elvezetek, méghozzá GPS nélkül! Olvasd el, hogyan lehetsz te is az utak császára!

1. Légy önálló!

Ne áltasd magad: addig nem tanulsz meg rendesen vezetni, amíg ott ül melletted valaki, akivel megoszthatod a felelősséget. Kifejezetten káros, ha az a valaki saját pedálokkal rendelkezik és időnként belenéz helyetted a tükörbe. Hidd el, sokkal többet ér a tanulás szempontjából, ha magadra vagy utalva!

2. Legyen meg a napi rendszeresség!

Meg kell teremtened egy olyan élethelyzetet, amikor naponta kötelezően be kell ülnöd az autóba. Tűzz ki egy nem túl távoli célt (pl. egy bolt vagy csak egy szép virágágyás az út mentén), ahová minden egyes nap elvezetsz, legalább egy hónapon át. Hétvégén is!

driving girl

3. Váljon a vezetés rutinná!

Ha betartod az első két pontot, lassan észreveszed: rutinná válik a vezetés. Kialakul, hogy milyen sorrendben kapcsolod be a lámpát, ellenőrzöd a tükröket, tekered le az ablakot; a folyamat teljesen automatikus lesz! Az az igazi, amikor haladsz az úton és már fogalmad sincs, hogy kerültél oda!

4. Vezess vasárnap hajnalban!

Érdemes a hétvégi kora reggeli órákat kihasználni, amikor még gyér a forgalom. Ilyenkor kimerészkedhetsz olyan négy-hat sávos főutakra is, amelyeket csúcsforgalomban messzire elkerülsz. Megtanulod, melyik sáv hova vezet, nyugodtan meg tudod figyelni a táblákat és végre megtapasztalhatod, milyen az élet 50 km/h felett!

5. Lepd meg a barátnődet!

Jelölj ki magadnak egy-két hasznos útvonalat: lehet ez a legközelebbi hipermarket, esetleg a legjobb barátnődhöz vezető út. Ezeket tedd meg minél gyakrabban, hogy hozzászokj a vezetéshez, az autóhoz, és egyáltalán az érzéshez: most te irányítasz! Egy idő után élmény lesz a vezetés!

Female is driving

6. Néha lépj ki a komfortzónádból!

Nagy fejlődést eredményezhet, ha időnként nekiugrasz egy nehezebb útvonalnak. Az sem baj, ha eltévedsz! Sőt! Ilyenkor tesztelheted igazán, hogyan viselkedsz váratlan helyzetekben. Később pedig jelentősen növeli az önbizalmadat, ha visszagondolsz rá: na, abból a nehéz szituból is milyen jól ki tudtam keveredni!

7. Ne hallgass a károgókra!

Készülj fel: a vezetéstől sokan szeretnék majd elvenni a kedvedet. Lesz, aki elmondja, hogy ennyi idősen ezt már nem lehet megtanulni, és lesz olyan is, aki rémtörténetekkel traktál. Te viszont csak magadra hallgass! A rosszindulatú embereknek pedig nincs helyük az anyósülésen…ahogy az ijedőseknek sem!

Forrás: pamlag.cafeblog.hu, Írta: Hovanyecz Teréz

Partnerek - Beszállítók

InterCars
BárdiAutó
Kocsis Autóalkatrész
Láng Autóalkatrész
Unix Autó
Zs+U

Belépés

Írjon nekünk

Facebook

© 2003-2021 Developed by Webbinger Creative- Minden jog fenntartva! Designed by Webbinger Creative ® - All rights reserved!
A weboldalon található minden szöveg és kép a Véműhely Kft. tulajdonát képezi, másolása, felhasználása csak a tulajdonos előzetes írásos engedélyével lehetséges! Minden egyéb esetben jogi következmények várhatóak!

Search