logo teljes


"A rossz minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsonyabb ár miatt érzett rövidke öröm!"

"Higgyék el, egy tisztességes műhely megbontás előtt soha nem tud hitelt érdemlő árajánlatot adni."

Turbófelújítás

turbocharger 01Mi az a turbó, miért van rá szükség az autómban?

A turbó, más néven turbófeltöltő gyakorlatilag egy kompresszor a motorban, amely a kipufogógáz felhasználásával többlet levegőnyomást juttat a motorba. A több levegővel több üzemanyag is jut a hengerbe, ezáltal a motor teljesítménye is megnő. A turbó tehát segít abban, hogy azonos lökettérfogat mellett nagyobb teljesítményt érjünk el.

Mire kell figyelnem, hogy ne menjen tönkre a turbó?

turbo felujitas javitas

Mindig tartsuk be az olajcsere periódusokat. A turbó egy kényes szerkezet, kenését egy mikrofilm vastagságú olajréteg biztosítja, ezért fontos, hogy mindig jó minőségű és viszkozitású olaj legyen a rendszerben.

Hosszabb, autópályán való közlekedés után, ne állítsuk le azonnal a motort, mert úgy a turbó kenése is megszűnik és így gyakorlatilag hő sokkot kap, besül. Legalább fél egy percig hagyjuk alapjáraton forogni a motort, mielőtt leállítanánk.

Hidegindítást követően, ne pörgessük túl a motort, hagyjunk időt az olajnak, hogy üzemi hőfokra melegedjen. A hideg olaj nem biztosít megfelelő kenést a turbó számára.

Lehet javítani a turbót, vagy mindenképpen cserélni kell?

Ezt nem lehet előre megmondani sajnos. A különböző gyártók különböző konstrukciókat gyártanak. Némelyik nagyobb, némelyik kisebb százalékban javítható. Hozza el hozzánk autóját és pontos felmérést készítünk a turbó állapotáról. Évek óta foglalkozunk a turbófelújítással, a javítás várható költségét mindig előre tisztázzuk ügyfeleinkkel, hogy semmiféle kellemetlen meglepetés ne érje őket.

turbofeltolto javitasa

Keressen minket bátran!


 Minden IX. kerületi lakosnak 10% kedvezményt biztosítunk a munkadíjból + az alkatrész árából is.

Partnerek - Beszállítók

InterCars
BárdiAutó
Kocsis Autóalkatrész
Láng Autóalkatrész
Unix Autó
Zs+U

Belépés

Írjon nekünk

Facebook

© 2003-2021 Developed by Webbinger Creative- Minden jog fenntartva! Designed by Webbinger Creative ® - All rights reserved!
A weboldalon található minden szöveg és kép a Véműhely Kft. tulajdonát képezi, másolása, felhasználása csak a tulajdonos előzetes írásos engedélyével lehetséges! Minden egyéb esetben jogi következmények várhatóak!

Search