logo teljes


"A rossz minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsonyabb ár miatt érzett rövidke öröm!"

"Higgyék el, egy tisztességes műhely megbontás előtt soha nem tud hitelt érdemlő árajánlatot adni."

turbocharger 01Mi az a turbó, miért van rá szükség az autómban?

A turbó, más néven turbófeltöltő gyakorlatilag egy kompresszor a motorban, amely a kipufogógáz felhasználásával többlet levegőnyomást juttat a motorba. A több levegővel több üzemanyag is jut a hengerbe, ezáltal a motor teljesítménye is megnő. A turbó tehát segít abban, hogy azonos lökettérfogat mellett nagyobb teljesítményt érjünk el.

volvo diesel

Miért fontos?

A 90-es évek eleje óta egyre nagyobb szerepet töltött be a károsanyag kibocsátás mértéke. Részben ennek köszönhetően terjedtek el a befecskendező rendszerek. Segítségével egyre pontosabban adagolható a megfelelő tüzelőanyag mennyiség egy adott szívóütem alatt. Erre több szempont miatt is szükség van. Egy részt csökken a motor károasanyag kibocsátása másrészt a motor teljesítménye is növelhető, bár ezt inkább úgy mondanám, hogy ezen rendszerek segítségével a motort minden körülmény között az annak szükséges tüzelőanyaggal látja el.

olajcsereOlajcserét milyen gyakran szükséges megtenni

Az olajcsere fontosságát a mai napig nem elég hangsúlyozni, egyrészt mivel az olaj a motor 'vére', másrészt mert az autósok nagy része az olajcsere – aránylag kis – összegén is szeretne spórolni, az előírt olajcsere periódust egy kicsit kitolni. De vannak sokan olyan gépkocsi tulajdonosok is, akik valamely okból kifolyólag nem tudják, milyen időközönként is szükséges az autójukban motorolajat cserélni, milyen szempontokat vegyenek figyelembe.

Partnerek - Beszállítók

InterCars
BárdiAutó
Kocsis Autóalkatrész
Láng Autóalkatrész
Unix Autó
Zs+U

Belépés

Írjon nekünk

Facebook

© 2003-2021 Developed by Webbinger Creative- Minden jog fenntartva! Designed by Webbinger Creative ® - All rights reserved!
A weboldalon található minden szöveg és kép a Véműhely Kft. tulajdonát képezi, másolása, felhasználása csak a tulajdonos előzetes írásos engedélyével lehetséges! Minden egyéb esetben jogi következmények várhatóak!

Search